0

Kryptert data


– En styreportal med høy sikkerhet

Når du bruker BetterBoard Styreportalen er det viktig at du kan føle deg trygg, og vite at du jobber på en portal med et meget høyt sikkerhetsnivå.

Noen av sikkerhetsforanstaltningene har vi listet opp her – både dem du rent fysisk kan se, men også de som er mer skjulte:

  • 2-faktor logg-inn
  • Sikker TLS (SSL) sertifikat med EV-validering (Extended Validation)
  • Kryptert datadistribusjon
  • Kryptert dataoppbevaring

TLS (SSL) sertifikat med «Extended Validation»

En høy TLS 1.2-kryptering. TLS 1.2 er en ny og mer sikker nettleserprotokol som anbefales i stedet for den ofte anvendte SSL-krypteringen.

TLS er en forkortelse for Transport Layer Security

TLS er en standard sikkerhetsteknologi som gjør det mulig å etablere en kryptert (sikker) forbindelse mellom en nettserver og en nettleser. Denne forbindelsen sikrer at alle dataene som passerer mellom nettserveren og nettleseren forblir private – eksempelvis når du taster inn dine logg-inn-opplysninger på BetterBoard-portalen. Ved hjelp av TLS kan disse opplysningene krypteres, slik at disse er mye vanskeligere å få tak i for ubudne gjester.

Selve TLS-sertifikatet har som formål å kryptere informasjoner og data som sendes mellom den besøkende og eieren av hjemmesiden, og at disse informasjonene kun kan leses av de to partene.

EV er den høyeste godkjenningen til utstedelse av et SSL-sertifikat, og blir utstedt etter strenge standarder definert av organisasjonen CA/Browser Forum.

Kryptering av data | BetterBoard Styreportalen

Hva er kryptering?

Kryptering betyr at data endres til et format som kun er tilgjengelig for den tiltenkte mottakeren. For å dekryptere (avkode) data skal mottakeren ha den korrekte «nøkkelen». Når du jobber på styreportalen og begynner å laste opp og se dokumenter, har vi sikret dataene dine med 256 bit AES-kryptering som er en av de beste og mest avanserte krypteringsstandardene.

Denne krypteringsstandarden er blant annet godkjent av NSA til distribusjon av strengt fortrolig elektronisk materiale. Vi sørger for at dataene dine både i «distribusjonsøyeblikket», og når de ligger i hvile (lagret) er 256 bit AES-kryptert. Selve den fysiske lagringen av data er på Microsoft Azure’s fasiliteter i Europa som blant annet er ISO/IEC 27001:2013-sertifisert.

Ovenstående sikkerhetsforanstaltninger er noen viktige elementer for en sikker styreportal, og en stor del av de som sikrer at deres styre, utvalg mv. er GDPR-kompatibel.

Prøv BetterBoard Styreportalen

Har du lyst på å oppleve hva BetterBoard Styreportalen kan gjøre for deg og ditt styre, utvalg, ledergruppe mv.? Så kan du klikke her og få tilgang på en online demonstrasjon og/eller en gratis prøveportal.