Nye investorer for BetterBoard

Nye investorer for BetterBoard

Nye investorer

Stadig flere styrer i små og mellomstore bedrifter velger å bli bedre «Ordnen i eget blyanthus», lyder vurderingen fra en ung bedrift som nettopp har fått friske og såkalt smarte millioner i vekstkapital.

Artikkel skrevet av Knud Teddy Rasmussen for ulike medier i forbindelse med våre nye investorer.

Styrene i små og mellomstore bedrifter ønsker i økende grad å jobbe mer strukturert.

Det er det klare synet til gründerselskapet BetterBoard, som har sett kunder strømme til selskapets nettbaserte verktøy de siste årene.

Over 1200 styrer abonnerer i dag på en skybasert løsning for å ha en felles og fullstendig oversikt over møteinnkallinger, relevante dokumenter, møtereferater – og alt annet som ellers risikerer å ligge på medlemmenes datamaskiner eller e-postsystemer.

For nå å nevne noen av de mange mer spesifikke funksjonene, er det også mulig for styremedlemmene å stemme og signere juridisk bindende dokumenter, referater etc. digitalt. Alt online i det virtuelle styrerommet.

Ny vekstkapital for internasjonalisering

Den raskt voksende kundebasen har nå tiltrukket seg oppmerksomheten til to investorer som via sitt felles investeringsselskap har kjøpt 10 prosent. av selskapet i form av DKK 4,4 millioner.

Og for gründer og administrerende direktør i BetterBoard, Stefan Schelde Hansen, har det minst tre positive konsekvenser.

«De DKK 4,4 millioner gir en verdivurdering av selskapet på DKK 44 millioner. Det er vekstkapital som nå gjør oss i stand til å etablere oss i andre land. Og så er det det du vanligvis kaller smarte penger.»

Stefan Schelde Hansen, Founder af BetterBoard

Her viser han til at en av de to investorene er Carsten Dahl, som er tidligere partner i revisjonsgiganten PwC og har lang erfaring med å hjelpe små og mellomstore bedrifter i deres ulike vekstfaser.

«Carsten går inn i styret vårt. Og med ham får vi en mann som kan stille de riktige spørsmålene og legge til rette for strategiprosesser.»

Den andre investoren er Mikkel Dau Jacobsen – medgründer av milliardselskapet Better Energy, som jobber med fornybar energi.

«Vi har akkurat startet i Norge. Men vi må komme i gang med større internasjonalisering, og her har Mikkel en fantastisk merittliste, sier Stefan Schelde Hansen.

Oppdaget et gap i markedet

Han fikk ideen om å starte BetterBoard i 2017 gjennom sitt arbeid med styrekurs i regi av Scandinavian Executive Institute.

Når et kurs ble avsluttet hos French Insead eller IMD i Sveits, ble det alltid gjennomført en spørreundersøkelse blant kursdeltakerne, forklarer han.

«Vi ba dem blant annet nevne de største hindringene for verdiskapende og effektivt styrearbeid. Og her var mangel på struktur på topp fem hver eneste gang.»

Den gang fantes det allerede løsninger slik at styremedlemmene kunne samarbeide på nett. Men Schelde Hansen mente han kunne se behov for noe som dels var enklere å bruke – dels økonomisk overkommelig for de mange tusen små og mellomstore bedriftene.

«Det var ingenting i markedet som henvendte seg til det brede SMB-segmentet – og det overrasket meg virkelig. Så vi hadde vårt helt eget produkt utviklet av danske utviklere – i Danmark, sier han.

Korona-pandemien økte salget

I starten krevde det mye benarbeid å få kunder inn i butikken.

Men hvis korona-pandemien var en pest på praktisk talt alle andre områder, så er gründeren ikke i tvil om at den har bidratt til å øke salget av abonnementer, slik at styremedlemmene kunne sitte hver for seg og samarbeide i det virtuelle rommet uten risiko for smitte. alt var samlet og lett å finne.

Han anslår at over halvparten av alle nye kunder i dag henvender seg uoppfordret. Og når de først har kommet om bord, holder de seg stort sett, påpeker han.

«Produktet har praktisk talt ingen avgang. Og så har vi utrolig lite støtte, selv om det også er en del av produktet. Og det er nok en av tingene som har gjort de nye investorene interessert.»

Neste: Virtuelt datarom for due diligence-prosesser

Ikke overraskende spør praktisk talt alle nye kunder om datasikkerhet hos BetterBoard.

Her opplyser direktøren at Microsoft Azure brukes med alt det sikkerhet innebærer.

Det samme er også tilfellet med et nyere produkt – et såkalt datarom – som også er kryptert og spesialdesignet for due diligence-prosesser.

«Men det trenger ikke bare være kjøp og salg av selskaper. Den kan også brukes i forbindelse med eierskifter, kapitalinnhenting eller kontraktsinngåelse. Også her er det mulighet for digitale signaturer, som er en viktig egenskap», sier Stefan Schelde Hansen, som i dag er en av 6 fast ansatte i BetterBoard, mens en annen er løst tilknyttet selskapet som holder til i Kolding. .